Magazín Hotely Hotelům rád poskytne přehled možností vzdělávání zaměstnanců a manažerů hotelů a restaurací. Pokud jste vzdělávací institut nebo agentura a máte zájem o prezentaci na této stránce, pak nás neváhejte kontaktovat.
Komunikační dovednosti – projev
Projev, proslov, řeč Komunikační dovednosti patří tak zvané měkké manažerské dovednosti (soft skills). Mezi komunikační dovednosti patří nejen efektivní komunikace a proslov, ale také řešení konfliktů, asertivní a empatické reakce či obrana proti manipulaci. Podívejme se nyní blíže na kvalitní projev. Ten je potřeba nejen při komunikaci s nadřízenými a podřízenými během pracovních porad, ale […]Čtěte více »
Chudí hoteloví hosté
Chudí hosté trpí nízkým IQ i nedostatečnou výchovou Od chvíle co je v Čechách přetlak ubytovacích zařízení a nízká průměrná cena, zvykli jsme si, že k nám jezdí méně movitá klientela s omezeným kapesným. Zejména v zimních měsících, kdy v celé řadě hotelů klesá cena dokonce i pod 19 € za pokoj se snídaní, může […]Čtěte více »
Rozhodovací problémy a podmínky
Typy rozhodovacích problémů podle úrovní řízení Podmínkami rozhodování se rozumí prostředí, ve kterém se provádí rozhodnutí. Klasifikace rozhodovacích problémů a podmínek rozhodování – vychází z celkového uspořádání manažerských funkcí a zaměřuje se především na druhou fázi manažerských funkcí, tj. rozhodování. Klasifikace má vliv na to, jak se bude další proces řešení problémů vyvíjet. Je základem […]Čtěte více »
Startup ve stravovacím a hotelovém světě
Kdo je dostatečně silný na rozjezd nové restaurace Po dokončení školy hledají mladí lidé uplatnění. Celá řada z nich hledá práci již během studia, aby na brigádě nebo během školní praxe získali pracovní návyky a první pracovní zkušenosti. Vysoké procento mladých lidí také odjíždí na několik měsíců či let získat praxi v zahraničí a zdokonalit se […]Čtěte více »
Školní praxe v hotelu
Pozor na studenty středních škol Je celkem běžné, že hotely využívají vysokoškolské studenty jako brigádníky v různých odděleních. Studenti pracují na dohodu o provedení práce zpravidla na recepci, pomáhají v účtárně nebo v obchodním oddělení. Zapojení do pracovního procesu pro ně zpravidla není tak složité jako pro studenty středních škol, protože většina z nich již […]Čtěte více »
Výroba másla
Postup výroby másla Máslo obsahuje 82% tuku a 18% vody. Může být vyráběno třemi způsoby, a to zpěňovacím, koncentračním nebo emulgačním. Nejpoužívanější je zpěňovací způsob, pod kterým se skrývá všem známé stloukání 40% smetany. Výroba másla je založena na zpracování mléka, respektive smetany. Před tím však musí smetana uzrát. Zrání smetany je pomalé a trvá […]Čtěte více »
Výroba koňaku a brandy
Postup výroby koňaku a brandy Označení koňak (cognac) se smí užívat pouze pro brandy (vinný destilát) z přesně označeného území Cognac. Tento kraj leží v západní Francii na pobřeží Atlantiku a je rozdělen do 6 oblastí: Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois, Bons Bois, Bois Ordinaires a Borderies. Srdce oblasti leží zčásti v křídové krajině […]Čtěte více »
Výroba whisky
Postup výroby whisky Základními surovinami pro výrobu whisky jsou ječmen, pramenitá voda a kvasinky. Na kvalitě a typu každé z nich záleží výsledná kvalita a chuť produktu. Stejně tak záleží na zdroji tepla, nad nímž se suší slad (uhlí, rašelina), na tvaru destilačních kotlů, na sudech, v nichž whisky zraje, a na podnebí, ve kterém […]Čtěte více »
Výroba sýru
Výroba různých druhů sýru Sýry je možné připravovat ze sýřeniny získané enzymatickým působením syřidla nebo z tvarohu. Ze dvou litrů mléka od farmáře získáme 250 g čerstvého či 150 g lisovaného tvrdého sýra. Startovací kultura, syřidlo, camembertská kulturu nebo případně chlorid vápenatý (pro kupovaná homogenizovaná mléka) se dá zakoupit. Nástroje pro výrobu trvanlivých sýrů musí být sterilní, aby […]Čtěte více »
Výroba šumivého vína
Šumivá a perlivá vína Šumivá a perlivá vína pil již římský císař. Uběhlo však mnoho času, než se poprvé koncem 17. století podařilo francouzkému benediktýnskému mnichu jménem Dom Pierre Pérignon vyrobit první šumivé víno jaké známe dnes. Bylo to v opatství Hautvilliers kraje Champagne a tato nová metoda našla velmi brzy své obdivovatele, mimo jiné […]Čtěte více »