vše pro hotely a restaurace

PredkrmyStudené a teplé předkrmy

Předkrm je malé množství jídla s výraznou chutí na začátku menu (50 – 100 g), které má za úkol vydráždit trávicí ústrojí.

Jsou to pokrmy s vlastní technologií (nepatří sem studená jídla) a vyrábí se ze zeleniny, uzenin, ryb, drůbeže, některých mas, paštik, tvarohu, sýru, mléčných výrobků, aspiku, vajec, atd. Mají jednoduchou i složitou přípravu. Může být připraveno více porcí, ale nesmí tvořit celek

Studené předkrmy

Šunková rolka s křenovou šlehačkou
Šunková rolka v aspiku
Sýrový kornoutek se šunkovou pěnou
Plněná rajčata (salátem, šlehanou nivou, šlehanou pažitkou, játrovou pěnou, tvarohovým krémem, kaviárem, atd)
Plněná vejce (salátem, šlehanou nivou, šlehanou pažitkou, játrovou pěnou, tvarohovým krémem, kaviárem, atd)
Obložená vejce (salátem, šlehanou nivou, šlehanou pažitkou, játrovou pěnou, tvarohovým krémem, kaviárem, atd)
Krevelový koktejl
Uzený jazyk
Telecí medailonky

Více informací v recepturách.

Teplé předkrmy

Jednoduché – zelenina nebo vejce, vaječné omelety, šunka, ryby. Více informací v recepturách.

Složité – toasty, jemná ragů, paštiky, plněné ryby, galantiny, masité pěny, humři, langusty, hlemýždi

Více informací v recepturách.

Autor: Dana Petrunčíková Foto: Apolonia



Související články:

Polévky jejich druhy a příprava, Omáčky jejich druhy a příprava, Studené pokrmy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Archiv článků
Dovolená
Booking.com
Obchodní sdělení