vše pro hotely a restaurace

Revize plynuRevize plynových kotlů a sporáků

Topíte v hotelu plynem? Vaříte v restauraci na plynovém sporáku? V hotelech, penzionech a restauracích je věnována pozornost bezpečnosti stejně (možná i více) jako v ostatních ubytovacích zařízeních, domech a bytech.

Zemní plyn v určité koncentraci ve směsi se vzduchem vytváří třaskavou směs. Z tohoto důvodu jsou nezbytně nutné pravidelné kontroly a revize plynových kotlů, ohřívačů i sporáků. Ty dávají záruku, že je kotel či spotřebič v pořádku a všechny přívody jsou správně utěsněné. Revize plynových kotlů obsahují i kontrolu životnosti jednotlivých dílů spotřebiče. Jde zejména o přívodní trubice, čidla a těsnění.

Jak často se revize provádí?

Revize plynových kotlů a sporáků se provádějí v pravidelných intervalech, které zajišťují, že revizní technik zachytí potenciální závadu. Vstupní revize se provádí při uvedení spotřebiče do provozu a pak následují roční kontroly a revize 1x za 3 roky. Dodržování termínů je zárukou, že kotle a sporáky budou fungovat spolehlivě, a že plynové rozvody budou v pořádku. Vzhledem k riziku se pravidelná péče vyplatí. Při kontrole revizní technik zjistí co je potřeba opravit či vyměnit a budete mít jistotu, že v blízké době nebudete mít s plynovým kotlem nebo sporákem potíže. Výpadek by mohl mít nepříjemné následky zejména v zimních měsících, kdy je potřeba hotelové pokoje vytápět.

Revize plynových spotřebičů provádějí revizní technici pouze na základě příslušného proškolení, kterým získají certifikát. Ten si můžete při hledání kvalitního revizního technika vyžádat. Zjistěte si také, jaké má konkrétní revizní technik či firma reference.

Jaké další služby poskytují?

  • výchozí i periodické revize plynových spotřebičů
  • výměny vadných membrán, termočlánků a čidel
  • detekce úniků plynu a opravy vedení
  • čištění výměníků a výměny poškozených těsnění
  • seřízení průtoku plynu a optimální nastavení
  • čištění hořáků a trysek
  • výměny termo-pojistek
  • výměny starých plynových kohoutů

Autor: Dana Petrunčíková Foto: graur codrin



Související články:

Školení bezpečnosti práce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Archiv článků
BOOKING
Obchodní sdělení