vše pro hotely a restaurace

Proc najimat zkusene pracovnikyPotřebujeme zkušené zaměstnance?

V hotelech je trend najímat mladé a nezkušené lidi, protože jim stačí nižší plat a pokud se dobře zaučí, pak budou časem dostatečně vyhovující pro danou pozici. Pro studenty a brigádníky je tato práce první pracovní zkušeností a někteří z nich k tomu tak přistupují. Je to pro ně první práce, určitě ne poslední – zkusí to na pár měsíců a pak se poohlédnou jinde.

Řada z nich tedy nemá zájem učit se všechny postupy pořádně, protože za nějaký čas už v tomto hotelu stejně nebudou. Tak se stane, že tam několik měsíců přežívají a ti zkušenější za ně dělají důležitější pracovní úkony nebo opravují chyby samozřejmě ještě nad rámec svých povinností. Jen málo studentů na brigádě si uvědomuje, že každá práce jim nabízí příležitost rozvíjet svůj potenciál.

Co vědí dobří manažeři o zkušených zaměstnancích?

• Přesně vědí, co mají udělat a díky zkušenostem vědí, jak řešit nejen rutinní problémy, ale i ty neočekávané.
Mají vyšší výkonnost, protože nemusí pátrat a zjišťovat co a jak udělat.
• Nepotřebují dohled a nemusí být vedeni krok za krokem
• Znají problematiku a jsou si jisti v tom, co dělají, takže nevyrušují z práce ostatní svými neustálými dotazy.
• Umí udělat správné rozhodnutí ve správný čas.
• Zkušení lidé jsou více asertivní a sebevědomí, takže se nenechají zastrašit problematickými hosty nebo chronickými stěžovateli.
• Jsou schopni přinášet častěji návrhy zlepšení procesů, protože vědí, co a jak by mělo fungovat

Autor: Dana Petrunčíková Foto: Stuart Miles



Související články:

Brigádníci v hoteluŠkolní praxe v hotelu, Jak donutit brigádníky odvádět kvalitní práci, Produktivita práce zaměstnanců

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Archiv článků
BOOKING
Obchodní sdělení